In English

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä

Lounais-Suomen Jätehuolto

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy huolehtii 17 kunnan toimialueellaan asukkaiden ja kuntien kiinteistöjen jätehuollon järjestämisestä sekä jäteneuvonnasta. Yhtiö vaihtoi pikavauhdilla aiemman taloushallintajärjestelmänsä Sonet Premiumiin.

Asiakkaan haasteet: Pakkoaikataulu, integrointi ja projektihallinta

Järjestelmävaihdos oli pakko tehdä, koska käytössä olleen taloushallintajärjestelmän tuki loppui ja uusi sovellus oli saatava käyttöön nopeasti.

Yhtiö testasi aiemman toimittajan uutta ohjelmistoversiota koko konsernin mittakaavassa, mutta integrointi jätehuoltosovelluksiin osoittautui liian kankeaksi.

”Kynnyskysymyksiksi nousivat uuden järjestelmän integroitavuus ja pakkoaikataulun sanelema projektihallintaosaaminen”, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n talous- ja hallintopäällikkö
Elina Syväjärvi tiivistää.

”CGI:n projektinhallintamalli vakuutti meidät. Siinä oli mietitty etukäteen, mikä kaikki oli valmiina olemassa, mitä piti varta vasten rakentaa sekä kuinka paljon resursseja ja aikaa hanke tarvitsee. Myös projektin seuranta oli otettu huomioon”, Syväjärvi kertoo.

Ratkaisumme: Modulaarinen kokonaisuus tarpeiden mukaan

Sonet Premium on moduulirakenteinen kokonaisuus, jonka avulla erityisesti pienten ja keskisuurten organisaatioiden talouden-, henkilöstön- ja toiminnanohjauksen toimintaketju on rakennettavissa ”yhden luukun periaatteella”.

Integrointi muihin ohjelmistoihin käy joustavasti. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy hoitaa asiakastiedot ja -tapahtumat sekä laskutuksen JHL-toiminnanohjausjärjestelmällä, josta valmis aineisto siirtyy Sonet Premiumiin. Roolipohjaiset näkymät ja kevyet valikkorakenteet tukevat käyttäjän työtä. Tiedon etsiminen on helppoa, työajan käyttö tehostuu ja tekeminen järkeistyy.

Lisäarvoratkaisuilla, kuten mobiilisovelluksella tai analytiikalla, käyttöä on mahdollista laajentaa monipuolisiin ja vaativiin kokonaisuuksiin. Sonet Premium on mahdollista ottaa käyttöön myös palveluna.

Tavoitteemme: Pitkän tähtäimen varmatoiminen ratkaisu

Elina Syväjärvi muistuttaa, että ”jo kirjanpidon uusiminen on aika iso juttu, mutta konsernin taloushallinnon uusiksi paneminen on jo todella iso juttu, joka ei onnistu nappia painamalla”.

”Haimme ensisijaisesti toimivaa ohjelmaa sekä laatua ja käytettävyyttä pitkällä jänteellä. Myös liiketoimintojen digitalisointi- ja automatisointimahdollisuudet olivat mukana kuvassa”, Syväjärvi kertoo.

”Ensivaiheessa kehitämme ostolaskuprosessia, mutta käymme läpi kaikki muutkin kirjanpidon osa-alueet ja Sonet Premiumin mahdollisuudet läpi. Tavoitteenamme on automatisoida vakiotapahtumat ja toistuvaislaskujen kierto niin, että manuaalityö saadaan minimoiduksi.”

Miksi CGI?

”Oma projektimme meni mallikkaasti. Jo esityövaiheessa hanke purettiin CGI:n asiantuntijoiden kanssa auki. Tarkan projektisuunnittelun ansiosta osasimme hyvin varautua mahdollisiin yllätyksiinkin”, Syväjärvi kertoo.

Hän suosittelee varaamaan vastaavan kaltaisiin projekteihin toimittajasta riippumatta reilusti omiakin resursseja: ”Kannattaa ottaa aina huomioon, että omatkin asiantuntijat ovat kyynärpäätään myöten kiinni projektissa ja että projektinhallinta on keskeisessä roolissa.”

___________________________________________________________________________________

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy on 17 kunnan omistama yhtiö, joka huolehtii alueellaan kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Yhtiön toimialueella asuu noin 420 000 asukasta.  Vapaa-ajan asuntoja alueella on noin 36 000. Yhtiö tarjoaa palvelujaan myös kuntien kiinteistöille. Yhtiön hoidossa on 4 jätekeskusta ja 8 lajitteluasemaa. Yhtiön liikevaihto on 26,1 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin sata.

Jaa artikkeli

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä
Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×