In English

Kysy lisää
asiantuntiijoiltamme

Ota yhteyttä

Ennakoi sujuvampi tilinpäätös 2016 ja toimi nyt!

Kila_2016.png

Olennaisuusperiaate. Suojasatama. Vähimmäissisältö. Sähköinen tosite. Mikroyritys. Uudet käsitteet kirjanpitolain tai asetuksen sisällössä saavat merkityksen, kun tehdään kuluvan vuoden 2016 tilinpäätöstä. Vaatimuksiin kannattaa varautua jo tilivuoden aikana.

Audit trail on laaja-alainen ja monisyinen vaatimus uudessa laissa. Yrityksen tiedot pitää pystyä jäljittämään kuitista kausiveroilmoitukselle. Osuuko jokin alla olevista väittämistä kohdalleen sinun yrityksessä?

  • Ohjelmisto on otettu käyttöön jo vuosia sitten
  • Prosessikuvauksia käytännöistä ei ole, tai ne ovat vanhentuneita
  • Liittymärajapintoja on useita ja niistä ei ole kuvauksia
  • Käyttäjät ovat vaihtuneet vuosien varrella

Näissä tilanteissa IT-talon tekemä ratkaisukuvaus ei auta. Se on usein geneerinen, eikä myötäile asiakkaan prosesseja. Yritysten pitää itse osata kuvata omat prosessinsa.

Viranomaiset, kuten Verohallinto, TEM ja Valtiovarainministeriö ovat aloittaneet useita eri projekteja. Ne keskittyvät tehokkuuteen, yhden luukun periaatteeseen ja tiedon hyödyntämiseen yhden rakenteisen tietosisällön tai raportointisisällön mukaisesti. Lehdistä voimme lukea hankkeista, kuten RTE, XBRL, TALTIO, KATRE, TILA tai ASREK. Lyhenteitä vilisee joka puolella. Miten ne tulevat vaikuttamaan sinun työhösi tulevaisuudessa?

Sonetissa ja Sonet Premiumissa olemme käyneet läpi mallinnettuja prosesseja uuden lain myötä. Tiedon jäljitettävyyteen alkulähteeltä loppukäyttöön on tehty parannuksia. Uusi laki vaatii läpikäyntejä ja muutoksia ohjelmistoihin. Esimerkiksi liitetietotosite on asiana mielenkiintoinen. Miten kirjaan järjestelmään tositteen, jolla ei saa olla tulos- tai tasevaikutusta, mutta joka on numeroitu tosite ja saatavilla tilinpäätöspakettiin? Tai miten koontitositteiden audit trail on otettu huomioon järjestelmän sisäisissä kirjauksissa?

Järjestämme verkkokoulutuksia Sonetin käyttäjille uudesta kirjanpitolaista ja sen tuomista muutoksista kevään 2016 aikana. Asiakkaamme voivat tilata verkkokoulutukset CGIchannel-palvelun kautta.

Tutustu myös Kristiinan edelliseen kirjoitukseen uudesta kirjanpitolaista: Toteutuuko teillä audit trail, kuitista kausiveroilmoitukselle vuonna 2016?

Jaa artikkeli

Kysy lisää
asiantuntiijoiltamme

Ota yhteyttä

 

 

Tilaa uusimmat blogipäivitykset sähköpostiisi!

Sähköpostiosoite 

Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×