In English

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä

eSara

Helpotusta työnantajan Kela-hakemusprosessiin

eSara on Kelan tarjoama palvelu, jolla voidaan ilmoittaa työnantajan poissaolon ajalta maksamat palkat (Y17 –lomake) ja tehdä työnantajan korvaushakemuksia vanhempainpäiväraha-ajalta suoritetusta palkasta (SV18 –lomake) tiedostomuodossa.

Sonetin henkilöstönohjauksen eSARA-ratkaisulla voit lähettää useita hakemuksia Kelaan yhdessä tiedostossa. eSARA-ratkaisun avulla hakemuksien tekeminen ja Kelan korvauksien saaminen nopeutuu: osa hakemuksiin täytettävistä tiedoista tulee automaattisesti Sonetista ja koska tiedostossa voidaan toimittaa sähköisesti useampi hakemus, Kela pystyy käsittelemään hakemukset tehokkaammin ja toimittamaan myös päätökset ja korvaukset nopeammin.

eSARA-ratkaisun myötä virheet vähenevät, sillä tiedoston sisältö tarkistetaan ohjelman toimesta ja käyttäjä saa ilmoituksen, mikäli lomakkeelle annetuissa tiedoissa on ristiriitoja. Kun lomake on saatu valmiiksi, eSARA-ratkaisu poimii valmiit lomakkeet mukaan tiedostoon, joka toimitetaan Kelaan Verohallinnon Ilmoitinpalvelun välityksellä.

Ilmoitinpalvelua varten tulee yrityksellä olla käytössä Katso-tunnisteet, jotka ovat helposti tilattavissa Verohallinnon sivuilta.

Lue lisää:

Jaa artikkeli

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä
Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×