In English

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä

eSara

Helpotusta työnantajan Kela-hakemusprosessiin

Kela on muuttanut työntekijöiden poissaoloaikojen ja kuuden kuukauden työtulojen ilmoittamiskäytäntöä, jonka seurauksena tietojen ilmoittamiseen tarkoitetut lomakkeet sekä ilmoitusprosessi ovat muuttuneet.

eSARA on Kelan tarjoama uusi palvelu, jolla voidaan ilmoittaa työnantajan poissaolon ajalta maksamat palkat (Y17 –lomake) ja tehdä työnantajan korvaushakemuksia vanhempainpäiväraha-ajalta suoritetusta palkasta (SV18 –lomake) tiedostomuodossa.

Sonetin henkilöstönohjaukseen on kehitetty eSARA-ratkaisu, jonka avulla voi lähettää useita hakemuksia Kelaan yhdessä tiedostossa. eSARA-ratkaisun avulla hakemuksien tekeminen ja Kelan korvauksien saaminen nopeutuu: osa hakemuksiin täytettävistä tiedoista tulee automaattisesti Sonetista ja koska tiedostossa voidaan toimittaa sähköisesti useampi hakemus, Kela pystyy käsittelemään hakemukset tehokkaammin ja toimittamaan myös päätökset ja korvaukset nopeammin.

eSARA-ratkaisun myötä virheet vähenevät, sillä tiedoston sisältö tarkistetaan ohjelman toimesta ja käyttäjä saa ilmoituksen, mikäli lomakkeelle annetuissa tiedoissa on ristiriitoja. Kun lomake on saatu valmiiksi, eSARA-ratkaisu poimii valmiit lomakkeet mukaan tiedostoon, joka toimitetaan Kelaan Verohallinnon Ilmoitinpalvelun välityksellä.

Ilmoitinpalvelua varten tulee yrityksellä olla käytössä Katso-tunnisteet, jotka ovat helposti tilattavissa Verohallinnon sivuilta.

Lue lisää:

Jaa artikkeli

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä
Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×