In English

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä

Finvoice 3.0

Finvoice 3.0 on alisovellus, joka mahdollistaa laskun muodostuksen ja vastaanoton uudessa muodossa. Suomen kansalliset laskuformaatit uudistuvat EU-normin mukaisesti 3.0-versioiksi. Yhteisen mallin avulla voidaan varmistua siitä, että tiedot pysyvät aina samoina, kun lasku toimitetaan direktiivin mukaisesti järjestelmästä toiseen. 

Uuden verkkolaskudirektiivin tarkoitus on vauhdittaa verkkolaskutuksen käyttöönottoa EU:n alueella. Yrityksillä on oikeus vaatia semanttisia, EU-standardin mukaisia verkkolaskuja. Yrityksillä on oikeus hylätä muut kuin direktiivin mukaiset laskut.

Miksi muutos tehdään?

Direktiivin tavoitteena on saada merkittäviä säästöjä muun muassa

  • tehostamalla taloushallintoa
  • vähentämällä manuaalisia työvaiheita
  • parantamalla tiedon laatua ja arkistointia
  • vapauttamalla työaikaa

Finvoice 3.0 tarkoittaa Sonetin kannalta täysin uusia liittymärajapintoja laskutukseen ja
ostoreskontraan.

 

Laskutus Finvoice 3.0:ssa

Suuri osa operaattoreista on jo valmiita vastaanottamaan ja välittämään Finvoice 3.0 –sanomaa. Vaikka Finvoice 2.0 –sanoman käytölle ei ole annettu takarajaa, varmista valmius omalta operaattoriltasi. Jos asiakkaanasi on Valtionkonttori, ehdoton takaraja on 1.4.2020.

Ostoreskontra, Finvoice 3.0 laskujen vastaanotto

Alisovellus mahdollistaa Finvoice 3.0 ostolaskujen vastaanottamisen ja laskulla olevien tietojen hyväksikäytön tiliöinnissä vieläkin paremmin. Ostaja voi kertoa myyjälle tiliöintiviitteensä rivikohtaisesti, jolloin rivi tiliöityy automaattisesti. Nämä toiminnallisuudet tulevat pääversioissa laajenemaan entisestään kun Finvoice 3.0 käyttö laajenee yritysten välillä.

Ostajalla on oikeus edellyttää tiettyjen tietojen saamista laskulle (EU-normit) ja myyjällä velvollisuus välittää ostajan pyytämät tiedot kun sanomamuoto on 3.0. Uudistus siis velvoittaa laskuttajaa ja oikeuttaa ostajaa.

Sonet Premium Finvoice 3.0 tarjoaa sinulle enemmän kuin vain Finvoice 3.0 vaadittavia ominaisuuksia. Tutustu Premiumin ominaisuuksiin webinaarista CGIchannelista. Kerromme webinaarissa uuden verkkolaskutuksen sisällöstä, valmistautumisesta tuleviin muutoksiin sekä laskutuksesta ja reskontrasta Sonet Premium Finvoice 3.0:ssa. 

”Lasku meiltä asiakkaan ostoreskontraan helposti ja yhtenevin tiedoin.”

Lue lisää Finvoice 3.0:sta asiantuntijamme blogista.

Haluatko lisätietoja, henkilökohtaista konsultointia tai tarjouksen Sonet Premium Finvoice 3.0:sta – pyydä yhteydenottoa asiantuntijaltamme.

Jaa artikkeli

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä
Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×