In English

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä

Hyvää kesää!

Kesä ja juhannus ovat jo täällä. Juhannusaattona asiakaspalvelumme on suljettu, mutta muuten myynti ja asiakaspalvelu palvelevat normaalisti koko kesän. Katso yhteystietomme täältä.

Perinteiseen suomalaiseen juhannukseen kuuluu sauna ja saunaan saunavihta. Juhannuksena saa yleensä tehtyä parhaat vihdat. Ennen juhannusta koivunlehdet ovat liian pehmeitä ja sen jälkeen ne taas irtoavat helpommin. Nappaa tästä vinkkimme saunavihdan tekoon!

Kolme vinkkiä vihdan tekoon

Pyydä maanomistajan lupa

Vihdan tekijänä sinun pitää huomioida, että oksien katkominen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Tarvitset vihdan tekoon aina maanomistajan luvan. 

Valitse oikeat lajikkeet

Vihta kannattaa tehdä rauduskoivusta, sillä se on kestävä. Paju tai hieskoivu sopivat hyvin sidontaan, sillä niiden oksat ovat notkeita. Jos haluat voimakkaamman koivun tuoksun, voi hieskoivua lisätä vihtaan vähän myös rauduskoivun oksien sekaan.

Säilytä oikein

Saunassa vihtaa kannattaa pitää astiassa, jossa on kylmää vettä, aina kun sillä ei vihdota. Vihtaa ei saa laittaa kuumaan veteen, eikä kiukaalle tai esimerkiksi jättää sitä kuumalle lauteelle. Säilytä vihta viileässä, kuivassa ja varjoisassa paikassa, niin voit käyttää sitä useasti. Pakkasessa vihta säilyy jopa jouluun!


Muista myös kesätarjouksemme! Nopeat Sonet Premium -tilaajat pääsevät syksyn asiakasseminaariimme erikoishintaan alkaen 200 €/hlö. Tarjous koskee Sonet Premiumin käyttäjiä ja tilaajia, kun tilaus ja ilmoittautuminen on tehty 31.8.2016 mennessä.  Lue lisää seminaarista tilaisuudet sivuilta!

 

Jaa artikkeli

Muita ajankohtaisia uutisia

Lisätietoja
asiantuntijoiltamme

Ota yhteyttä
Selaimesi on vanhentunut!

Lataa ajantasainen selain nähdäksesi tämän sivun oikein. Päivitä selaimeni nyt

×